Pacifička lignja

Pacifička lignja

0.00kn

Sastojci: pacifički losos (Oncorhynchus keta) 80%, voda (glazura) 20%.
Može sadržavati tragove glutena.
Čuvati na temperaturi od -18°C ili nižoj. Ribolovni alat: okružujuće i podizne mreže (plivarice). Upute za pripremu: Nakon odmrzavanja proizvod je potrebno termički obraditi. Ne konzumirati sirovo. Jednom odmrznuti proizvod ne smije se više zamrzavati.

Što je to MSC? Pročitajte više na sljedećem linku: Više o MSC

Losos s povrćem

Sastojci: 450g Frozy pacifičkog lososa, 300g Frozy zelenih mahuna, 4 žlice maslaca, češnjak, maslinovo ulje, limunov sok, sol, papar

Priprema:
1. Napravite marinadu od maslinovog ulja, limunovog soka, češnjaka i začina. Prelijajte losos te ostaviti da se marinira 30 minuta.
2. Losos zamotajte u foliju i stavite u zagrijanu pećnicu na 220°C 25 minuta.
3. Servirajte uz mahune pečene na maslacu.

Kategorija: Product ID: 1592

Opis

Brzo smrznuto. Glazirano. Sastojci: očišćena pacifička lignja (lat. Berryteuthis magister) 90%, voda (glazura) 10%. Pacifička lignja ulovljena u sjeverozapadnom Tihom oceanu (FAO br.61) s povlačnim mrežama (koćama). Zemlja podrijetla: Rusija. Čuvati na temperaturi od -18°C ili nižoj. Upute za pripremu: ne konzumirati sirovo. Konzumirati samo dobro termički obrađeno. Jednom odmrznuti proizvod ne smije se više zamrzavati! Napomena: obzirom da tkivo lignje sadrži cca. 80% vode, uz otapanje 10% zaštitne glazure, a ovisno o uvjetima i trajanju odmrzavanja, može doći i do znatnijeg otpuštanja vode iz samog tkiva lignje. Pakiranje zbog oblika lignje može osim kolutića sadržavati i trakice.

Ragu s lignjama uz prilog Frozy okruglica od kruha

Sastojci:
400 g Frozy pacifičke lignje, kolutići
1 kutija Frozy okruglica od kruha (400 g)
1 konzerva pelata (400 g)
1 veći luk
1 mrkva
2 – 3 češnja češnjaka
200 ml bijelog vina
10 crnih maslina (bez koštica)
1 žlica kapara
list lovora
ružmarin
peršin list
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:
U većem loncu, na maslinovom ulju, popržite luk dok ne postane staklast. Dodajte Frozy kolutiće pacifičke lignje, mrkvu i sitno sjeckani češnjak, posolite i popaprite te ostavite par minuta na srednje jakoj vatri. Zalijte vinom, promiješajte te kuhajte dok alkohol ne ispari. Dodajte pelate, lovor i ružmarin, pa pustite da se krčka na laganoj vatri. Pred kraj kuhanja dodajte kapare i masline, ostavite da sve prokuha, pa prema potrebi dodatno prilagodite začine. Na kraju, umiješajte sitno sjeckani peršin.
Zamrznute okruglice od kruha stavite u umjereno slanu kipuću vodu i promiješajte. Kada voda ponovno zavrije kuhajte okruglice 10 minuta na laganoj vatri. Kuhane okruglice izvadite iz vode, ocijedite i poslužite kao prilog uz ragu od liganja.