Oslić Hoki bez glave
0.00kn
Brzo smrznuto.
Sastojci: oslić hoki (Macruronus magellanicus).
Može sadržavati gluten u tragovima.
Čuvati na temperaturi od -18°C ili nižoj.
Hoki oslić ulovljen u jugozapadnom Atlantskom oceanu (FAO 41) s povlačnim mrežama (koćama).
Upute za pripremu: Nakon odmrzavanja proizvod je potrebno termički obraditi. Ne konzumirati sirovo. Jednom odmrznuti proizvod ne smije se više zamrzavati!
Oslić u umaku od vina
Sastojci:
500gr oslića Frozy, manja glavica luka, 1 limun, 200ml vrhnja za kuhanje, 50ml bijelog vina, 1 žlica kapara, brašno, sol, ulje za prženje.
Priprema:
1. Odmrznutog oslića narežite na odreske, posolite i pokapajte limunovim sokom.
2. Ribu uvaljajte u brašno te ispecite na ulju. Izvadite je, a na preostaloj masnoći nakratko popecite nasjeckani luk, dodajte kapare te začinite po želji.
3. Umiješajte vrhnje za kuhanje i vratite ribu u umak. Dodajte vino i sve zajedno još kratko prokuhajte.