Jadranska lokarda
0.00kn
Brzo smrznuto. Sastojci: lokarda 100% (Scomber japonicus). Može sadržavati gluten u tragovima. Lokarda ulovljena u Jadranskom moru ( FAO br. 37.2.1.) okružujućim i podiznim mrežama. Čuvati na temperaturi od -18°C ili nižoj.
Upute za pripremu: odmrznutu ribu prema potrebi očistiti. Ne konzumirati sirovo. Konzumirati samo dobro termički obrađeno. Jednom odmrznuti proizvod ne smije se više zamrzavati! Voditi računa o općoj higijeni. Sirovu ribu ne dovoditi u kontakt s ostalim namirnicama. Sukrvicu ukloniti. Posuđe i ruke temeljito oprati. Zemlja podrijetla: Hrvatska.
Pečene lokarde
Sastojci:
2Frozy lokarde
300g Frozy Carske mješavine
češnjak
maslinovo ulje
0,5dcl bijelog vina
papar
sol
peršin
Priprema:
Odmrznite Frozy lokarde, očistite i utrljajte sol po ribi. U posudu za pečenje stavite Frozy Carsku mješavinu i na nju ribu. Sve začinite maslinovim uljem, vinom, češnjakom, solju i paprom. Pecite u pećnici otprilike 30 minuta na 200°C. Kada je gotovo prelijte maslinovim uljem i pospite peršinom.