Krakovi za peku i salatu – cijeli
0.00kn
Glazirano. Brzo smrznuto.
Sastojci: krakovi Humboldtove lignje (Dosidicus gigas), voda (glazura) 5%, kuhinjska sol, regulatori kiselosti: E330, E331.
Čuvati na temperaturi od -18°C ili nižoj.
Humboldtova lignja ulovljen u Tihom oceanu (FAO br. 87) s udicama i uzicama.
Zemlja podrijetla: Španjolska
Upute za pripremu: Nakon odmrzavanja proizvod je potrebno termički obraditi. Ne konzumirati sirovo. Jednom odmrznuti proizvod ne smije se više zamrzavati!
Peka od krakova
Sastojci:
1 kg Frozy krakova za peku i salatu, 500g krumpira, 0,2l bijeloga vina, maslinovo ulje, češnjak, sol, papar
Priprema:
1. Krakove za peku odmrznite i operite te lagano prokuhajte 10-ak minuta u slanoj vodi.
2. Prokuhane krakove položite u posudu zajedno s krumpirom. Sve zajedno začinite te dodajte maslinovo ulje i bijelo vino.
3. Prekriveno aluminijskom folijom pecite u pećnici 30-ak minuta na 250°C, te nakon toga maknite foliju i pecite još 10-ak minuta dok krumpir ne omekša.