Patagonijska lignja s kožom, tube i krakovi

Patagonijska lignja s kožom, tube i krakovi

0.00kn

Glazirano. Brzo smrznuto. Sastojci; neočišćena Patagonijska lignja (lat. Loligo gahi) 90%, voda (glazura) 10%. Patagonijska lignja ulovljena u jugozapadnom Atlantskom oceanu (FAO br.41) s povlačnim mrežama (koćama). Zemlja podrijetla: Falklandsko otočje. Čuvati na temperaturi od -18°C ili nižoj. Upute za pripremu: Ne konzumirati sirovo. Konzumirati samo dobro termički obrađeno. Jednom odmrznuti proizvod ne smije se više zamrzavati! Napomena: obzirom da tkivo lignje sadrži cca. 80% vode, uz otapanje 10% zaštitne glazure, a ovisno o uvjetima i trajanju odmrzavanja, može doći i do znatnijeg otpuštanja vode iz samog tkiva lignje.

Punjene lignje na pireu od Frozy graška

Sastojci:
400 g Frozy lignje patagonike (tube i krakovi)
400 g Frozy mladog graška
100 g ribanog sira
2 žlice krušnih mrvica
2-3 češnja češnjaka
2 dcl bijelog vina
maslinovo ulje
peršin, ružmarin
sol, papar

Priprema:
Peraje i krakove Frozy lignje narežite na sitne komadiće, pa ih kratko popržite na malo maslinova ulja. Kratko prženim perajama i krakovima dodajte nasjeckani peršin i češnjak, začine, krušne mrvice i ribani sir. Tim nadjevom napunite tube lignji, vrhove zatvorite čačkalicama, pa ih stavite peći u pećnicu, desetak minuta na 1900C. Kad se nadjevene lignje blago zapeku, podlijte ih bijelim vinom i pričekajte da vino ishlapi.
Grašak kratko prokuhajte te ga ispasirajte da se ljuske odvoje. U pire od graška dodajte maslac, sol i papar te sve dobro promiješajte. Servirajte na tanjur: na pire od graška posložite punjene lignje.

Kategorija: Product ID: 1581