Jadranske kozice
0.00kn
Sastojci: kozice (Parapenaeus Longirostris) (rakovi) 90%, voda (glazura) 10%, antioksidans: natrijev sulfit. Može sadržavati gluten u tragovima. Ulovljeno u moru, ribolovna zona: Jadransko more, povlačnim mrežama. Zemlja podrijetla: Hrvatska. Čuvati na temperaturi od -18°C ili nižoj. Nakon odmrzavanja proizvod je potrebno termički obraditi. Ne konzumirati sirovo. Jednom odmrznuti proizvod ne smije se više zamrzavati!
Jadranske kozice u umaku s frozy njokima
Sastojci:
250 g Frozy jadranskih kozica
500 g Frozy njoka
1 g šafrana
200 ml vrhnja za kuhanje
1dcl bijeloga vina
3 češnja češnjaka
maslinovo ulje
sol, papar
svježi peršin
Priprema:
Odmrznute Frozy jadranske kozice kratko popržite na maslinovom ulju. Dodajte sitno sjeckani češnjak i pržite 3 minute. Podlijte bijelim vinom i dodajte šafran. Smrznute Frozy njoke kuhajte u kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu / pratite upute za pripremu koje se nalaze na poleđini pakiranja kako se njoki ne bi prekuhali. Ocijeđene njoke pomiješajte s prethodno pripremljenim kozicama i zalijte vrhnjem za kuhanje te začinite dodatno po želji.