Patagonijska lignja, kolutići i krakovi

Patagonijska lignja, kolutići i krakovi

0.00kn

Glazirano. Brzo smrznuto. Sastojci; neočišćena Patagonijska lignja (lat. Loligo gahi) 90%, voda (glazura) 10%. Patagonijska lignja ulovljena u jugozapadnom Atlantskom oceanu (FAO br.41) s povlačnim mrežama (koćama). Zemlja podrijetla: Falklandsko otočje. Čuvati na temperaturi od -18°C ili nižoj. Upute za pripremu: Ne konzumirati sirovo. Konzumirati samo dobro termički obrađeno. Jednom odmrznuti proizvod ne smije se više zamrzavati! Napomena: obzirom da tkivo lignje sadrži cca. 80% vode, uz otapanje 10% zaštitne glazure, a ovisno o uvjetima i trajanju odmrzavanja, može doći i do znatnijeg otpuštanja vode iz samog tkiva lignje.

Ragu s lignjama uz prilog Frozy okruglica od kruha

Sastojci:
400 g Frozy liganja, krakovi i kolutići
1 kutija Frozy okruglica od kruha (400 g)
1 konzerva pelata (400 g)
1 veći luk
1 mrkva
2 – 3 češnja češnjaka
200 ml bijelog vina
10 crnih maslina (bez koštica)
1 žlica kapara
list lovora
ružmarin
peršin list
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:
U većem loncu, na maslinovom ulju, popržite luk dok ne postane staklast. Dodajte Frozy lignje narezane na kolutiće, mrkvu i sitno sjeckani češnjak, posolite i popaprite te ostavite par minuta na srednje jakoj vatri. Zalijte vinom, promiješajte te kuhajte dok alkohol ne ispari. Dodajte pelate, lovor i ružmarin, pa pustite da se krčka na laganoj vatri. Pred kraj kuhanja dodajte kapare i masline, ostavite da sve prokuha, pa prema potrebi dodatno prilagodite začine. Na kraju, umiješajte sitno sjeckani peršin.
Zamrznute okruglice od kruha stavite u umjereno slanu kipuću vodu i promiješajte. Kada voda ponovno zavrije kuhajte okruglice 10 minuta na laganoj vatri. Kuhane okruglice izvadite iz vode, ocijedite i poslužite kao prilog uz ragu od liganja.

Kategorija: Product ID: 1573