Škampi 21/30

Škampi 21/30

0.00Kn

Brzo smrznuto.
Sastojci: škampi (lat. Nephrops norvegicus) 75%, voda 25%, antioksidans: natrijev hidrogen sulfit E222.
Čuvati na temperaturi od -18°C ili nižoj.
Škampi ulovljeni u sjeveroistočnom Atlantskom oceanu (FAO br. 27, podpodručje IVb) s povlačnim mrežama (koćama).
Zemlja podrijetla: Nizozemska.
Upute za pripremu: Nakon odmrzavanja proizvod je potrebno termički obraditi. Ne konzumirati sirovo. Jednom odmrznuti proizvod ne smije se više zamrzavati!

Škampi na buzaru

Sastojci:
1kg Frozy škampa, 70 ml maslinova ulja, 100 g rajčice, 2 češnja češnjaka, peršin, 10g krušnih mrvica, 250 ml bijelog vina, sol, papar

Priprema:
1.Operite škampe. Rajčicu nakratko uronite u kipuću vodu, ogulite joj kožicu i narežite na kockice.
2.Na ugrijanom ulju svijetlo popecite krušne mrvice. Dodajte nasjeckani češnjak i peršin, rajčicu i začine pa sve kratko popirjajte.
3.Zalijte vinom, dobro promiješajte pa dodajte škampe i kuhajte poklopljeno 15 minuta na umjerenoj vatri.
4. Uz škampe možete poslužiti palentu ili krumpir.

Kategorija: Product ID: 903